Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@09:54:12 GMT

چشم اميد صنايع کوچک به گام هاي بزرگ

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۸۴۸۹۱

چشم اميد صنايع کوچک به گام هاي بزرگ

خبرگزاري آريا - شيراز-ايرنا- صنعتگران و متوليان امر همزمان با هفته صنايع کوچک در ميزگرد تخصصي خبرگزاري جمهوري اسلامي استان فارس به بيان مشکلات و فرصت هاي فراروي اين صنايع پرداختند و ضمن قدرداني از تلاش هاي دولت براي رونق توليد بر اين نکته تاکيد کردند که گره گشايي از اين مسائل نيازمند گام هاي بزرگ و عزمي همگاني از سوي همه قوا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



21 مردادماه به نام روز صنايع کوچک نامگذاري شده است و اين مناسبت در برنامه هايي به مدت يک هفته گرامي داشته مي شود.
عنوان صنايع کوچک به صنايعي اطلاق مي‌شود که اشتغالزايي آن‌ها کمتر از 50 نفر باشد.
توليدکنندگان در ميزگرد بررسي وضعيت توليدي صنايع کوچک با بيان اينکه برون‌رفت از مسائل و مشکلات امروزي نيازمند هم‌افزايي بيشتر مسئولان و صنعتگران است، تلاش ها در کارگروه هاي تسهيل و رفع موانع توليد را گامي اثربخش براي گره گشايي از مشکلات صنعت دانستند اما در همين حال، با توجه به تلاش هاي خصمانه دشمنان در عرصه اقتصاد، تشکيل ستاد مديريت بحران در حوزه مسائل ارزي صنعت و برخورد قاطعانه با اخلالگران اقتصادي را راهگشا عنوان کردند.
مشکلات ارزي و موانع فراروي صادرات محصولات از ديگر موضوع هايي بود که صنعتگران چشم اميد به اقدام هاي مسئولان در اين حوزه ها دارند.
از آنجا که بيشترين شمار صنايع کوچک استان فارس در شهرک هاي صنعتي مستقر هستند، يک مقام مسئول از اين حوزه به همراه سه تن از صنعتگران فعال در اين شهرک ها در ميزگرد ايرنا شرکت و درباره راهکارهاي کمک به صنايع کوچک تبادل نظر کردند.
** اشتغالزايي 34 هزار نفري با سرمايه گذاري پايين
اشتغالزايي بالا به نسبت حجم سرمايه گذاري از ويژگي هاي صنايع خرد و کوچک است؛ در شرايطي که ايجاد واحدهاي صنعتي بزرگ نيازمند سرمايه گذاري کلان اقتصادي است، واحدهاي کوچک با سرمايه گذاري بسيار کمتر زمينه ساز تحقق فوريتي اهداف در حوزه اشتغال است.
مديرعامل شرکت شهرک‌هاي صنعتي استان فارس در آغاز اين ميزگرد به تبيين وضعيت صنايع فعال در 61 شهرک صنعتي استان و اقدام ها براي حمايت از اين صنايع پرداخت.
احمد فتوحي در اين باره گفت: 94 درصد صنايع خرد، کوچک و متوسط استان فارس در شهرک هاي صنعتي مستقر هستند و اين واحدها پيرو سياست‌هاي دولت با کمترين تلفات براي اجراي زيرساخت‌ها در مکاني استقرار يافته اند که براساس نياز اين واحد‌ها شکل گرفته‌ است.
مديرعامل شرکت شهرک هاي صنعتي فارس گفت: در اين شهرک ها افزون بر پنج‌هزار و 876 قرارداد سرمايه گذاري منعقد شده و از اين تعداد، دو هزار و 875 قرارداد به بهره‌برداري رسيده و مابقي درحال ساخت‌و‌ساز است.
فتوحي با تأکيد بر اينکه شهرکهاي صنعتي فارس براي بيش از 34هزار نفر اشتغال ايجاد کرده است، اظهار داشت: با توجه به ميزان کم سرمايه‌گذاري در واحد‌هاي خرد و کوچک و متوسط، اين اشتغال‌زايي اقشار ضعيف جامعه را پوشش مي‌دهد.
اين مقام مسئول با اشاره به اينکه استان فارس در زمره سه استاني است که از بيشترين شهرک و ناحيه صنعتي در کشور برخوردار است، گفت:42شهرک در مناطق کم‌برخوردار و براي کمک به محروميت‌زدايي و رفع موانع در اين مناطق احداث شده است که متناسب با سياست محروميت‌زدايي دولت است.
فتوحي ادامه داد: همچنين مشوق‌هاي 50 تا 90 درصدي براي واحد‌هاي مستقر در اين نواحي و به منظور حمايت از توليد کالاي ايراني در نظر گرفته شده است.
وي ادامه داد: براي حمايت از اشتغال‌زايي اين واحد‌هاي صنعتي بيش از 14 خوشه صنعتي در استان شناسايي شده است که چهار خوشه از اين تعداد توسعه يافته است و يکي از آن‌ها در حال توسعه است و مابقي نيز به فراخور حال، در دستورکار قرار مي‌گيرد.
اين مقام مسئول اظهار داشت: اين خوشه‌ها پارسال افزون بر 124 ميليون دلار صادرات داشته‌اند که نرخ رشدي چهار برابري را درمقايسه‌با سال 95 رقم زدند.
** بازگشت به چرخه توليد
مديرعامل شرکت شهرک هاي صنعتي استان فارس با بيان اينکه شرکت شهرک‌هاي صنعتي تسهيلاتي را براي سرمايه‌گذاران در اين شهرک‌ها درنظر گرفته است، عنوان کرد: از جمله اين تسهيلات کاهش نقدينگي قراردادها از 30 درصد به پنج درصد و نيز افزايش تعداد اقساط از 30 ماه به 45 ماه بوده است تا کارفرمايان بتوانند با آسودگي خاطر به ساخت و ساز و راه اندازي خط توليد بپردازند.
وي گفت: اين سياست کاري باعث شده است واگذاري اراضي نرخ رشدي دو برابري داشته باشد و سرمايه‌گذاران و مردم بيش از پيش وارد عمل شوند.
فتوحي ادامه داد: با وجود مشکلات موجود، پارسال افزون بر 56 واحد‌هاي نيمه‌فعال و راکد به چرخه توليد بازگشتند و مشکلات 200 واحد در کارگروه تسهيل و رفع موانع توليد مرتفع شده است.
وي افزود: پارسال 270 ميليارد تومان از صندوق ضمانت سرمايه‌گذاري کوچک براي‌سرمايه گذاران صنايع کوچک که کسري وثيقه داشتند، تأمين شد و اميدواريم با حمايت‌هايي که از شرکت‌هاي دانش‌بنيان با فناوري‌هاي نوين صورت مي‌گيرد، فعاليت‌هاي صنعتي افزايش يابد.
مديرعامل شرکت شهرک هاي صنعتي فارس با بيان اينکه با حداقل توليدي که در شهرک‌ها صورت مي‌گيرد تاکنون نيازهاي استاني و ملي را رفع کرده‌ايم، اظهار داشت: اما اين ميزان توليد مطلوب ما نبوده و نيست و اميدواريم بتوانيم با برنامه هاي حمايتي دولت اين ظرفيت را به حداکثر برسانيم.
وي با اشاره به اينکه استان فارس از بسياري از امکانات و ظرفيت‌ها همچون نفت، گاز، معادن و صنايع موجود برخوردار است و موفق شده است بسياري از نياز استان را در اين زمينه تأمين کند، خاطرنشان کرد: بالغ بر 35 مشاور به واحدهاي صنعتي مشاوره مستمر مي‌دهند و موضوع پيوند دانشگاه و صنعت به صورت عملي با اين فعاليت‌ها در ساختمان فناوري شهرک‌هاي صنعتي نمايان شده و حتي فراتر از آن، اختراعات و اکتشافات دانشگاه نيز در کارخانه‌ها به توليد انبوه مي‌رسد.
** انتقاد از عملکرد بانک ها
در ادامه اين ميزگرد، نوبت به طرح مسائل و مشکلات صنايع کوچک رسيد. انتقاد از عملکرد بانک ها، موانع فراروي صادرات و ... از جمله اين مسائل بود.
عضو هيات مديره شرکت کاويان جام که با سابقه 60 ساله در صنايع شيشه فعال است، در اين ميزگرد گفت: فردي که به عرصه توليد وارد مي‌شود، فردي با شهامت است؛ زيرا متأسفانه جوي که در کشور در حوزه توليد حاکم است بيشتر به سمت دلالي مي‌رود و چندان اجازه فعاليت در توليد نمي‌دهد.
احمد رضازاده عنوان کرد: ما تاکنون به دليل پشتوانه تجربي و مالي دوام آورده‌ايم؛ اما هنوز مشکلاتي باقي است و اگر ترفندهايي همچون فروش املاکمان را به کار نبرده بوديم چه بسا تا امروز ده‌ها بار ورشکسته شده بوديم.
اين فعال حوزه صنعت با انتقاد از عملکرد بانک‌ها اظهار داشت: بانک‌ها از قوانيني که شوراي پول و اعتبار کشور مصوب کرده، تبعيت نمي‌کنند.
وي ادامه داد: بنا بر مستندات موجود بانک‌ها از لحاظ نرخ سود و محاسبه نحوه پرداخت وام در بيشتر مواقع غيرقانوني عمل مي‌کنند و سود مرکب دريافت مي‌کنند.
رضازاده با بيان اينکه در کشورهايي مانند ترکيه، امارات و افغانستان نيز وضعيت بازپرداخت تسهيلات به بانک‌ها مانند کشور ما نامطلوب نيست، خاطرنشان کرد: بانک‌ها يکي از دلايل اصلي نابودي صنايع هستند.
اين صنعتگر ادامه داد: ما معتقد به نپرداختن سود به بانک‌ها نيستيم، بلکه معتقديم اين سود بايد متعارف و تعريف‌شده باشد تا هم شرکت منتفع شود و هم بانک؛ اما با آنکه سال‌هاست اين حرف‌ها گفته مي‌شود،اين اتفاق تاکنون نيفتاده است.
رضازاده با اشاره به اينکه ناهماهنگي‌ها و مشکلات دريافت ضمانت‌نامه‌هاي بانکي به توليد‌کننده باز مي‌گردد، مقصر اينگونه اتفاقات را بانک و صندوق ضمانت صادرات دانست.
** مشکلات فراروي صادرات
در ادامه اين نشست، مديرعامل شرکت آذوقه شيراز با اشاره به اينکه بحران‌هاي موجود در عرصه اقتصادي باعث وارد شدن فشار به توليدکننده شده است، بيان داشت: چندين سال شعار حمايت از توليد سر داده مي‌شود؛ اما ما شاهد حمايتي نبوده‌ايم.
محمدباقر سبحاني ادامه داد: بيش از 30سال است که در عرصه توليد مواد غذايي فعاليت مي‌کنيم و محصولاتمان به خارج از کشور صادر مي‌شود؛ اما پس از اين سه دهه فعاليت، امروز نامطلوب ترين شرايط توليد را داريم و مشکلاتي که در صادرات ايجاد شده نياز به مديريت بحران دارد.
وي افزود: رفع مشکلات و مصائب واحد‌هاي توليدي به‌صورت عادي رفع نمي‌شود و مسئولان نيز گاه پاسخ روشني به اين وضعيت نمي‌دهند و تنها به ابراز همدردي بسنده مي‌کنند.
سبحاني با بيان اينکه ميزان صادرات اين شرکت از ابتداي فروردين‌ماه به يک‌دهم رسيده است، ابراز داشت: صادرات با محدوديت‌هاي بسياري مواجه است و صادرکردن محصول به برخي کشور‌ها با قيمت روز صورت مي‌گيرد و ما نگرانيم از اينکه دولت امروز با دلار 4200توماني کار کند و فردا ناچار شويم دلار 10 و 20هزار توماني بازگردانيم و اين موضوع باعث نابودي صنايع مي‌شود.
مديرعامل شرکت آذوقه شيراز عنوان کرد: زماني فروش ما ريالي بود و براي جلوگيري از مشکلات ارزي به صورت ريالي معامله مي‌کرديم؛‌ اما امروز اين گزينه حذف شده است و بايد به صورت دلاري معامله کنيم که با نگراني‌هايي که در کشور‌هاي هدف وجود دارد، آنها حاضر نيستند با دلار متغير امروز خريد کنند و چون ما متعهد مي‌شويم که در آينده دلار را بازگردانيم، صادرات را متوقف کرده‌ايم.
وي افزود: اداره دارايي از سال 96معافيت صادراتي را به بهانه‌هاي مختلف حذف کرده‌ است و پرونده پارسال شرکت ما به دليل عدم پذيرفته شدن صادرات هم‌اکنون در حال بررسي‌است.
وي همچنين عنوان کرد: اين شرکت از نخستين شرکت هاي صنايع غذايي است که قراردادي معادل چهارميليارد تومان در ماه براي صادرات مواد غذايي با روسيه امضا کرد‌ اما از فروردين ماه امسال قادر به انجام تعهدات خود نبوده‌ايم و بارمان روي زمين مانده است و واضح است که بي‌توجهي به اين وضعيت صنايع را به نابودي مي‌کشاند.
مديرعامل شرکت آذوقه شيراز گفت: شهرک صنعتي شيراز با وجود ظرفيت‌هاي عظيمي که در اختيار دارد هم‌اکنون با ظرفيت کمي مشغول به کار است؛ درحالي که آمار نشان مي‌دهد اگر صنايع کوچک در کنار هم قرار گيرند، صدها برابر شرکت‌هاي بزرگ خدمات‌رساني مي‌کنند و قادر به جذب نيرو هستند.
** صنايع کوچک تجميع شود، بيکار نخواهيم داشت
سبحاني افزود: اگر اين صنايع در شيراز فعال شوند، هيچ فرد بيکاري در استان وجود نخواهد داشت و مسئولان بايد به اين موضوع در مديريت بحران توجه کنند.
اين توليدکننده با بيان اينکه برخي مسئولان منتظر معجزه بخش صنعت براي حل مشکل بيکاري هستند، اظهار داشت: در سال گذشته 240 کارگر داشتم و امروز به‌زحمت 90 نفر کارگر داريم و اگر به فکر صنايع کوچک نباشيم و بحران‌هاي آن برطرف نشود از بين خواهيم رفت.
سبحاني همچنين با اشاره به بهره بسيار وام‌هاي بانکي افزود: ما با ضمانت املاک خود وام گرفتيم و از آنجا که معتقديم اصل گرفتن جريمه خلاف شرع است، بدهي‌هاي بانکي را بدون هيچگونه تأخيري پرداخت مي‌کنيم؛ در اين وضعيت همه دست‌اندرکاران بايد توجه داشته باشند که وقتي توليد متوقف شود، راه‌اندازي مجدد آن بسيار مشکل خواهد بود و اگر مديريت بحران به ياري نفس‌هاي آخر صنايع کوچک نيايد، اين چرخه از کار مي‌ايستد.
وي ادامه داد: ما بيش از آنکه از خارج محاصره اقتصادي شده باشيم، دچار مشکلات داخلي هستيم و نهاد‌هاي مختلف ما را به يکديگر پاس مي‌دهند و با اين روش نمي‌توان مشکلات را حل کرد.
اين فعال حوزه صنعت در ادامه عزم ديگر قوا و حرکت آنها در کنار دولت براي حل مشکلات اقتصادي را ضروري خواند و گفت: اگر امروز بر اين باور هستيم که در مصاف اقتصادي با دشمنان هستيم، بايد اخلالگران و مفسدان اقتصادي نيز در سازوکاري شبيه شرايط جنگي محاکمه و به شديدترين مجازات ها محکوم شوند.
** مشکل تامين مواد اوليه
مديرعامل تشک بالينو شيراز نيز در اين نشست ابراز داشت: شهرک صنعتي شيراز مشکلات بسياري از صنعتگران را مرتفع کرده است؛ اما با توجه به بحران اقتصادي کشور و تغييرات لحظه به لحظه نرخ ارز، حتي با وجود سرمايه‌هاي ثابت واحد‌هاي توليدي براي خريد مواد اوليه با کمبود مواجه مي‌شويم و اين موضوع وضعيت شکننده‌ و مبهمي را ايجاد مي‌کند.
احمدرضا اباذر‌فرد تأکيد کرد: آشفتگي بازار باعث شده توليدکننده نتواند پيش‌بيني‌هاي لازم را انجام دهد و از اين رو، نيازمند ثبات در حوزه اقتصادي هستيم.
** اميد به گره گشايي مديريت جديد بانک مرکزي
در ادامه اين ميزگرد، مديرعامل شرکت شهرک هاي صنعتي استان فارس گفت: بسياري از مشکلات موانع توليد که به بانک‌ها و دستگاه‌هاي ديگر بازمي‌گردد در کارگروه تسهيل و رفع موانع توليد استان بررسي مي‌شود و در تلاش براي حل مشکلات صنعتگران هستيم؛ اما در حال حاضر نوسانات ارزي و آشفتگي بازار باعث اختلال در تهيه مواد اوليه شده است.
فتوحي افزود: اميدواريم با سازوکارهاي دولت تدبير و اميد و نيز آمدن رئيس جديد بانک مرکزي آرامش مجدد به بازار بازگردد و بحث توليد قوت گيرد و در مسير توسعه حرکت کند.
فتوحي درباره نرخ بهره بانک‌ها و نيز تسهيلاتي که ارائه مي‌دهند، بيان کرد: بانک‌ها مي‌گويند منابع ما‌ آنقدر نيست که بتوانيم تسهيلاتي بيش از اين در اختيار بخش توليد قرار دهيم و گرچه سود مي‌گيرند اما مدل بانکداري ما در سراسر کشور به همين شيوه است.
وي افزود: در اين شرايط، برخي صنعتگران به دليل بهره زياد وام‌ها در بازگرداندن اقساط وام دچار مشکل شده‌اند.
مديرعامل شرکت شهرک‌هاي صنعتي استان فارس بيان داشت: بخشي از مسائل ما به اقتصاد کشور، بخشي به صادرات واردات و روابط ما با ديگر کشورها و بخشي نيز به بحث‌هاي منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي باز مي‌گردد و در اين ميان توجه به موضوع اقتصاد مقاومتي بسيار مهم است.
فتوحي خاطرنشان کرد: جنگ اقتصادي مانند جنگ تن به تن است و سربازانش صنعتگران هستند که هشت سال دشوار و 30 سال تحريمي را تحمل کرده‌اند که هر کشور توسعه‌يافته‌اي نمي‌توانست آن را تحمل کند و هم‌اکنون نيز با اميد و تلاش دوچندان مشکلات فرارو را پشت سر مي‌گذاريم.
سازمان نواحي صنعتي 21 مرداد سال 1343 به منظور برنامه ريزي و اجراي طرح هاي مربوط به نواحي صنعتي کشور تأسيس شد.
پس از آن در سال 1347 سازمان صنايع کوچک و نواحي صنعتي ايران با هدف توسعه صنايع کوچک و بهبود وضع آن و کمک به سرمايه گذاران مربوط شکل گرفت و از همين رو 21مردادماه با عنوان روز صنايع کوچک نامگذاري شده است.
7375/ 2027
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۸۴۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان

رئیس دانشگاه آزاد واحد همدان گفت: هدف رویداد صدرا، همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، غلامرضا خاکساری در افتتاحیه رویداد صدرا که به همت دانشگاه آزاد واحد همدان برگزار شده است، اظهار‌ داشت: رویداد صدرا مسیری برای رشد اشتغال و تحقق تعهد 7500 نفری اشتغال فارغ‌التحصیلان بیکار در استان همدان است.

وی با بیان اینکه در سند تحول و تعالی دانشگاه به موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه توجه ویژه شده است، بیان کرد: به همین منظور تعامل و همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان با هدف ترویج فرهنگ کار‌آفرینی در بین دانشجویان و دانشگاهیان و همچنین توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در دستور کار این واحد دانشگاهی قرار دارد.

رئیس دانشگاه آزاد واحد همدان با بیان اینکه با ورود دانشگاه به صنعت می‌توان در حل مسئله‌های مختلف مثمر ثمر عمل کرد، گفت: با ورود دانشجو به عنوان کارورز، و کسب مهارت برای ورود به بازار کار می‌توان توسعه اقتصاد و اشتغال پویا را در این زمینه با همکاری صنعت و دانشگاه به خوبی شاهد بود.

خاکسار همچنین با اعلام اینکه طرح پویش نیز در راستای تقویت توانمندی دانشجویان در ارتباط با صنعت و بازار کار راه‌اندازی شده است، بیان کرد: در اجرای این طرح دانشجویان تحصیلات آکادمی را توامان با تجربه مهارت‌آموزی دنبال خواهند کرد و همچنین دانشگاه امکان اشتغال همزمان با تحصیل را برای دانشجویان فراهم خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در طرح پویش دانشجو هیچ هزینه‌ای را بابت این واحد نمی‌پردازد تا بی‌دغدغه زمینه مهارت‌آموزی محقق شود، بیان کرد: مهارت‌آموزی مانع از هدررفت منابع می‌شود و به دنبال آن اشتغالزایی ایجاد خواهد شد بنا‌بر‌این اگر بخواهیم دانشگاه به سمت دانشگاه‌های نسل سه و چهار حرکت کند و مشکلی از مشکلات جامعه را حل کند، باید مهارت‌آموزی را تقویت کنیم.

رویداد صدرا در دانشگاه راهکاری برای ایجاد پیوند صنعت و دانشگاه

در ادامه حجت‌الاسلام رضا محمدی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان، اظهار داشت: با از بین برداشتن حلقه مفقوده صنعت و دانشگاه ‌و با تقویت این رویکرد، هم تحصیل انجام می‌شود و هم بازار کار دقیقی پیش روی دانشجویان است.

وی با بیان اینکه رویداد صدرا در دانشگاه راهکاری برای ایجاد پیوند صنعت و دانشگاه است، بیان کرد: اگر به این رویداد توجه ویژه شود می‌تواند منجر به اثرگذاری بودن نقش دانشگاهیان در بازار کار و توسعه استغال استان همدان شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یخساز صنعتی و یخساز قالبی: افزایش بهره وری در صنایع مختلف
  • پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • توافق برای ورود ۱۰۰ مگاوات برق برای تامین انرژی واحد‌های تولیدی
  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • در راستای جهش تولید؛ افزایش دو برابری سقف ضمانت‌نامه‌ها
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم